Информации за настанот

Трет InTech MeetUp, време е да размислуваме долгорочно. Што е иднината во технологијата и гејмингот? За тоа ќе ни зборуваат Митко и Наум, а Милан ќе ни ја раскаже неговата приказна за успешна македонска Kickstarter кампања.  Се гледаме на 6 јуни во 19:30 часот во ABC Cafe Bar.

mitko-cabevski

Митко Цабевски

Serial entrepreneur

Секогаш во чекор со најновите технологии и демонстрација на високи перформанси во полето на проектниот менаџмент, со повеќе од 10 години искуство во развивање на продукти и маркетирање на истите. Во неговото стартап искуство, тој се има приклучено и учествувано во многубројни стартап настани, акселератори и организации како што се: Seedcamp New York, StartupBootCamp Copenhagen, TechStarts Paris, StartupCamp и др. Како сериски претприемач, Митко има основано неколку компании: Tagger, Ambio и uPlug. Ambio е купена од една од најголемите IT компании во Македонија, додека uPlug доби инвестиција од Eleven VC fund и моментално продава продукти на пазарот. Митко ќе ни зборува за „The next big TECH“.

naum

Наум Михајловски

Game Designer

Наум Михајловски професионално работи на Game Design последниве неколку години. Сепак, неговиот интерес за game design почнува од многу поодамна. Благодарение на него беа имплементирани повеќе промени во Heroes III. Освен во професионалниот фокус, видео игрите се дел од животот на Наум од секогаш. Покрај небројаните часови играње видео игри, Наум е дел и од идејата за првиот македонски подкаст за игри GG TV MK, кој е што опстанува веќе неколку години на нашите простори. Откако помина некое време во тимот на Nordeus, моментално е во првите борбени редови на TabTale.  Наум ќе ни зборува за “Future in Gaming”.

milan-tasevski

Милан Тасевски

CEO at Archona Games

Милан Тасевски е дваесет и седум годишен гејмер, музичар и музички продуцент, game and graphic designer. Сè уште е студент на машински факултет ама тоа не го спречи да ја развие првата негова игра Small Star Empires и да ја основа компанијата Archona Games. Во 2016 компанијата имаше успешна kickstarter кампања за која ќе раскажува повеќе на InTech MeetUp #3.

 

Апликација

InTech MeetUp е бесплатен настан, за да присуствувате потребно е само да ја пополните оваа форма. Местата се ограничени, апликацијата ќе биде затворена кога бројот на учесници ќе го достигне лимитот.


Апликација

InTech MeetUp е бесплатен настан, за да присуствувате потребно е само да ја пополните оваа форма. Местата се ограничени, апликацијата ќе биде затворена кога бројот на учесници ќе го достигне лимитот.